သူ.ကို ဘယ္လိုလုပ္ထားတာလဲဆိုေတာ့၊ ငွက္ေပ်ာသီး ကို တူနဲ.ထိုးေခ်ာကလက္ရည္ဆြတ္ျပီး (ကိတ္မုန္.နဲ. ေရခဲမုန္.ေတြမွာသံုးတဲ.) အခ်ိဳမွဳန္ လွလွကေလးေတြကပ္ထားထာပါ။ ေအးတယ္။ ခ်ိဳတယ္။ ခြ်ဲတယ္။ စိမ့္တယ္။ မာသလိုနဲ. ေပ်ာ့တယ္။
စားလို.ေကာင္းပါတယ္။ မစားဘူးရင္စားႀကည့္ပါအုန္း။ ကိုယ့္တုိင္းျပည္မွာ ဒီလိုလုပ္မွမစားေတာ့ ခပ္ဆန္းဆန္းပဲ။
ဂ်ပန္လူမ်ိဳးေတြက အတိုေကာက္ေခၚတတ္တဲ. ဓေလ့ရွိတဲ. အတြက္ ေခ်ာကလက္သုတ္ထားေသာ ငွက္ေပ်ာသီးကို “ဘနားနားေခ်ာကို” ဒါမွမဟုတ္
“ ေခ်ာကို ဘနားနား”လို.ေခၚႀကတယ္ေလ။
“ ေခ်ာကို ဘနားနား”လို.ေခၚႀကတယ္ေလ။
3 comments:
မဂၤလာပါ ခင္ဗ်ာ..
ဘနားနားေခ်ာကို ကို မစားဘူးဘူး။ ဒီမွာ ရွိလား မသိဘူး။ ဒီတစ္ခါ ဂရုတစုိက္ ရွာၾကည့္အံုးမယ္.. စားခ်င္စရာေလး.. အရမ္းၾကီး ခ်ဳိ ေနလား မသိဘူး ေနာ္....
ခင္မင္စြာျဖင့္
ကိုမ်ဳိး
"ဘနားနားေခ်ာကို" ကို စားသြားပါတယ္
( အျမင္နဲ႕ေပါ့ ) ျမန္မာႏိုင္ငံ ျပန္မွ ငွက္ေပ်ာသီးကို ဒုတ္ထိုး ထန္းညက္ ရည္ထဲႏွစ္၊ ျပီးေတာ့ ႏွမ္း ေလးေတြျဖဴးျပီး "ဘနားနားထန္းကို"
လုပ္စားျပစ္လိုက္အုန္းမယ္။
ညီမက အခ်ိဳအရမ္းႀကိဳက္တဲ့သူဆိုေတာ့ ၾကည့္ရင္း တံေတြးေလးေတာင္ မ်ိဳခ်လိုက္မိတယ္ း)) တေန႔ေန႔ေတာ့ “ခ်ိဳကိုဘနားနား” ကို စားဖူးခ်င္ပါေသးတယ္ အစ္မရယ္...
Post a Comment