ေကာက္ညွင္းပူပူမီးကင္ေလးကို ေကာက္ညွင္းကူပဲျပဳတ္ရည္ေႏြးေႏြးထဲကိုထည့္ျပီး စားတဲ႔ ဂ်ပန္ရိုးရာ အစားအစာတစ္ခုပါ။ ခံတြင္းလိုက္စရာ သေရစာတစ္မ်ိဳးပါ။ လုပ္ရတာလည္း လြယ္ျပီး။ ျမန္လည္းျမန္ပါတယ္။

ေကာက္ညွင္းအခဲကေတာ႔ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ကို ေပါင္းျပီး အေျခာက္ခံထားတဲ႔ အတံုးပါ။


စားလိုက္တဲ႔ အခ်ိန္မွာ ပဲမ်ားမ်ားနဲ႔နပ္ေနေအာင္ေပါင္းထားတဲ႔ ေကာက္ညွင္းေပါင္းအနံ႕ နဲ႔ အတူ၊ ၀ါးလုိက္ရင္ အိကနဲ၊ ေစးကနဲျဖစ္ျပီး ခ်ိဳတိုတိုနဲ႔ မ်ိဳခ်လိုက္တဲ႔ အခါမွာေတာ႔ ပူပူေႏြးေႏြးနဲ႔ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ ျမန္မာလူမ်ိဳးေတြအတြက္ ခံတြင္းေတြ႔ႏိုင္တဲ႔ ဂ်ပန္သေရစာ တစ္မ်ိဳးမို႔လို႔ စားႀကည့္ပါလို႔ တိုက္တြန္းခ်င္ပါတယ္။ ဇမ္းဇိုင္း ぜんざいလို႔ေခၚပါတယ္။
သူနဲ႔တူတဲ႔ သေရစာမ်ိဳး တျခားႏိုင္ငံ ေတြမွာလည္းရွိမွာပဲေနာ္။
ဓါတ္ပံုတစ္ခ်ိဳ႕ကို ယူတဲ႔ေနရာကေတာ႔

3 comments:
မဂၤလာပါ..
အခုလို ျမန္မာအစားအစာ နဲ႕ ခပ္ဆင္ဆင္တူတဲ့ အစားအေသာက္ေလးေတြကို ဓာတ္ပံုႏွင့္တကြ ေဖာ္ျပေပးတာ ေက်းဇူးပါ။ ဒီ စင္ကာပူမွာေတာ့ အဲဒီ ေကာက္ညွင္းခဲထုပ္ ရွိလားမသိဘူး..ရွာၾကည့္အံုးမယ္..အစဥ္သင့္ျပဳလုပ္ျပီးသားဆိုေတာ့ အလြယ္တကူ စားလို႕ရတာေပါ့ေနာ္... ပဲျပဳတ္ျပီးသား အထုတ္ကေတာ့ ဒီမွာ အလြယ္တကူ ရႏုိင္ပါတယ္...
*၀ါးလုိက္ရင္ အိကနဲ၊ ေစးကနဲျဖစ္ျပီး ခ်ိဳတိုတိုနဲ႔ မ်ိဳခ်လိုက္တဲ႔ အခါမွာေတာ႔ ပူပူေႏြးေႏြးနဲ႔* တဲ့... ဒီစာသားကို ဖတ္ရင္း တံေတြးေတာင္ အလိုလို ျမိဳခ်မိရဲ႕သား ျဖစ္သြားတယ္...
ခင္မင္စြာျဖင့္
ကိုမ်ဳိး
wow,this Japanese snack that i like !!!Especially the been which is sweet...
ပဲဲျပဳတ္ရည္ပူခၽိဳေလးနဲ႔ေကာက္ညွင္းကင္မီးျမိဳက္ မီးမီးႀကိဳက္ႀကိဳက္ (^ ^ /
မမြန္ေရ အဲဒီေကာက္ညွင္း က ေခါစီနဲ႕တူတယ္ထင္တယ္ေနာ္။
သေရက်သြားတယ္ ရွလြတ္
Post a Comment